Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 01:37 - Глобалното затопляне!!!Бъдеща истина.....................
Автор: kruvoder Категория: Други   
Прочетен: 1497 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Климат-глобално затопляне

Есе

 

Природата около нас е една голяма градина, в която има всичко- цветя, животни, реки, езера, сняг... Ти можеш да се разхождаш из нея и да се любуваш на нейната красотата. Замислял ли си се обаче, приятелю, какво може да стане с твоята градина. Най- вероятнно не си. Данните от последните проучвания сочат бързо изменение на климата, предизвикано от глобалното затопляне.Ти може и да не вярваш, но по-скоро отколкото очакваш, Алпите не ще те примамват със снежнобелите си върхове, нито полярната мечка и моржът в Арктика. Не ще се любуваш на морето, а ще се плашиш от него като от надвиснала черна скала.

Истина е, че глобалното затопляне напредва с неочаквани темпове, макар повечето хора да не вярват. В човека е закодирано усещането за всемогъщество и за него е неприемлива надвисналата над нас беда.Казвам ти това, приятелю, защото климатът не е такъв, какъвто беше. Средните температури се увеличават много по- бързо, отколкото човечеството е очаквало.Това не е далечен мираж, предизвикан от горещината в пустинята. Това е факт, който ще те отведе сред пясъчните дюни без да изминеш нито километър. Пустините се разширяват, ледниците се топят, летните жеги взимат своите жертви...Ти търсиш блясъка на снега, щастливата и безгрижна игра на моржовете...Спомняш си, че е януари и е време пред дома ти да стои снежен човек с изкривен морков за нос и наклонена тенджера за шапка...Спомняш си, но зимата е само плод на твоето въображение. Приятелю, бялата вълшебнеца си е отишла завинаги, няма снежинки, няма ски...Климатът не е умерен, а тропичен...Това е страшната истина, която ще чуеш от мен след десет или ако имаме късмет, след двадесет години.Слънчевите лъчи не ще те галят, а ще пронизват кожата ти като с острие.

Промяната на климата е причина за всичко, което ти описах. Но не бързай да отговориш, че може и без бели мечки и снежни върхове. Не ми казвай, че ще приемеш загубата им и ще продължиш живота си. Не ми обръщай гръб и не ме смятай за скучаещо момиче, което сънува кошмари. Да, това е кошмар, но аз и ти сме част от него.Ще ти кажа нещо още по-страшно от изчезването на животински и ристителни видове. Промените ще засегнат и хората! Маларията ще заспива във все повече домове, а на сутринта рововете ще приемат поредната си жертва.Пази се, да не почука и на твоята врата предвестницата на смъртта! Не замисляй пътешествие в Индонезия! Няма смисъл! Питаш защо. Ще ти отговоря. Морското равнище ще се вдигне с един метър и ще прибере в сините си дълбини този и още стотици острови. След няколко години когато съзреш вълна ще бягаш от нея, защото ще знаеш, че може да е последното, което виждаш. Навсякъде ще се стеле тягостно очакване и хорота ще се избиват за хляб и вода. Ти ме питаш как ще има умрели от жажда когато Земята ще е с увеличено количество водни ресурси. Така е, ще има вода, но не питейна.

Приятелю, ти ми казваш, че вече ми вярваш, но питаш каква е причината и какво може да се направи. Глобалното затопляне довежда до всичко това. Тъй нареченият „Райски газ” и неговият неразделен съучастник, въглеродният диоксид, ни погубват. Атмосферата ни е пренатоварена с тези и други газове, които я държат заключена като в капан и не позволяват топлината да се излъчва от атмосферата. Всеки път когато сядаш в меката седалка на лъскавата си кола се замисляй какво става след като запалиш двигателя. Ти самият спомагаш за замърсяването. Помисли преди да отрежеш едно дръвче за Коледа. Не само че обогатяваш въздуха с вредители, но и унищожаваш способните да я прочистят, дръвчета. Човек е надарен със способността да мисли. Това е неговото най- ценно качество и аз те моля да отделяш по десет минути на ден за размисъл.Направи няколко мислени обиколки на света. Виж черния пласт около Земята, който я обгръща все повече и повече. Погледни в очите на умиращите от глад и търсещите подслон след урагани и потопи. Влез в измайсторените набързо шатри, в които ти си гостът, а болестта господарят. Когато отново отвориш очи и видиш все още приветливия свят, постарай се да го запазиш такъв доколкото ти е възможно. Ние няма да сме първата изчезнала цивилизация, но зад нас историята крещи с пълен глас, за да привлече вниманието ни. Приятелю, защо да не се поучим от нея и да спасим нашия свят? Защо да не прозрем истината за идващия край и да се постараем да го избегнем? Нека снегът не остава спомен и моржът легенда! Нека се обединим, за да намалим смъртоносните газове и приидващия океан!

Това е нашият свят, но неговите палачи не са животните, нито растенията, нито дори земетресенията и вулканите. Хората са тези, които бавно, но сигурно, с няколко тежки удара поразяват красавицата, наречена природа. Не можем ли ние да се превърнем в милостива стара жена, която обича всички и желае да помогне на прелестната девойка. Глобалното затопляне, нашият зъл магьосник, е тук, назависимо дали искаме или не. От нас зависи до кога то ще продължи и колко могъщо ще стане.

 

 

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. penchoan - Глобалното затопляне не се дължи на ...
11.07.2011 04:54
Глобалното затопляне не се дължи на човешка дейност, защото се наблюдава и на други планети от Слънчевата система. Дължи се на приближаване на планетата Нибиру, която увеличава слънчевото греене.

Ние няма да сме първата изчезнала цивилизация, но зад нас историята крещи с пълен глас, за да привлече вниманието ни. Приятелю, защо да не се поучим от нея и да спасим нашия свят? Защо да не прозрем истината за идващия край и да се постараем да го избегнем? Нека снегът не остава спомен и моржът легенда! Нека се обединим, за да намалим смъртоносните газове и приидващия океан!

Това е нашият свят, но неговите палачи не са животните, нито растенията, нито дори земетресенията и вулканите. Хората са тези, които бавно, но сигурно, с няколко тежки удара поразяват красавицата, наречена природа. Не можем ли ние да се превърнем в милостива стара жена, която обича всички и желае да помогне на прелестната девойка. Глобалното затопляне, нашият зъл магьосник, е тук, назависимо дали искаме или не. От нас зависи до кога то ще продължи и колко могъщо ще стане.


Другото е вярно, че унищожаваме нашата биосфера. Вече е късно и невъзможно да се спре този процес. Екологичната катастрофа е в разгара си и не може да се спре от хората. Процесът вече е извън възможностите на контрол от народите и политиците.
Намаляване на емисиите с нищо няма да помогне, а само ще удължи агонията. Призивите няма да помогнат, все едно с призиви наркоманът да се откаже от дрогата, а пияницата - от алкохола.
Проблемът не е в количеството изхвърляни газове, а в броя на хората, населяващи Земята. Всички екологични проблеми са пропорционални на количеството човеци, унищожаващи Земята. Затова Господ е предвидил решение - това е Апокалипсис: процес на ускорено изплащане на карма и прочистване на света от изостаналата част от хората. Населението на Земята ще се намали около 70 пъти и в края на 21 век на Земята ще живеят около 100 милиона души..

цитирай
2. mileidi46 - !!!
11.07.2011 12:45
Pozvolix si da kopiram va6eto ese i da go pusna i pri men,za6toto mnogo mi xaresa!!
dano da go pro4etat pove4e xora..deto nqmat vreme da se zamislqt i da poglednat vurxu slu4va6toto okolo nas,deto ne 4uvat pisuka i znazite na maikata priroda!
Pozdravleniq i blagodarq!!
Priqten den!!
цитирай
3. kruvoder - !!!
11.07.2011 13:04
То не е мое но го намерих и го прочетох, хареса ми и видях, че има доста вярни неща, поради тази причина го постнах за да се прочете от повече хора и да се разпространи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kruvoder
Категория: Други
Прочетен: 53465
Постинги: 57
Коментари: 50
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930